čtvrtek 10. ledna 2013

Již zítra!!! Audio video workshop s mistry obrazu a zvuku Štětinou a Šmitmajerem


Audio video workshop s Romanem Štětinou a Davidem Šmitmajerem v pátek 11. ledna od 15.30 do 22.00 nad kavárnou Moiry, pokračování v sobotu 26. ledna od 10.00 do 18.00. 

Co budeme dělat?
Nejdřív se podíváme na kultovní krátké filmy a pustíme si rozhovory a ankety, poslechneme si také industriální zvuky města. Lektoři ukáží, že v jednoduchosti je síla a není důležitá technika, ale idea a účel.

Vezměte si, pokud máte.
Videokameru, mobil, foťák, diktafon, notebook. Pokud nemáte, pár kousků zapůjčíme.

Co uděláme s nasbíraným materiálem?
Cíle workshopu jsou trojí. Zaznamenat zvukem nebo obrazem vzpomínky nebo názory lidí na město, zazanamet podobu města, která vás zaujme, natočit zvukové mapy města nebo jeho symbolů (jak zní asi nastartovaná čezeta na soutoku Volyňky s Otavou nebo jak asi zasténala socha Dorotky, když jí někdo ukradl mosaznou cedulku?) Za druhé ze záznamů sestříháme každý krátké audio nebo video. A za třetí ho budeme prezentovat na webovkách oživme si strakonice a budeme usilovat o pronájem tlampače nebo veřejného rozhlasu, aby vaše zvukové nahrávky mohli slyšet vaši spoluobčané a na konci všech workshopů je budeme prezentovat na společné párty v některém z industriálních budov ve městě.Anebo si taky dělejte co chcete!

Heslo.
Dovednost jak stříhat nebo točit je na posledním místě. Naučíme se přemýšlet o tom, jak kreativně tvořit a reagovat na město.

Věříte, že natočit film může být velmi snadné? Že díky anketě v ulicích se můžete mnoho dozvědět? Že interview je nebývale tvůrčí disciplína, která vám v mnohém otevře oči? Objevte dokumentární film jako formu zkoumání a odkrývání nových souvislostí. Ukážeme si jednoduché prostředky s jejichž pomocí budete moci rozvinout své vlastní téma. Nastavíme věci tak, abyste mohli pracovat samostatně nebo v týmu na společném díle, které může mnohé změnit. Naučíme se točit, stříhat a zvučit. Budeme natáčet v ulicích města, navštívíme zajímavé lidi, důležitá nebo fádní místa.  Jakékoliv vlastní technické vybavení (laptop, videokamera, diktafon, fotoaparát apod.) je vítáno. Závěr dílny bude patřit veřejné prezentaci krátké reportáže, kterou společně natočíme.

Roman Štětina (*1986 Kadaň) výtvarník a reportér. Od 2005 do 2009 studium v ateliéru Nových médií Michala Pěchoučka a Dušana Zahoranského v Plzni. Od roku 2009 studium na pražské AVU nyní v ateliéru Tomáše Vaňka. Ve své volné tvorbě se věnuje práci s rozhlasovými hrami, radiointervencím, fotografii a videu. Je autorem více než 80 pořadů Radiogalerie-rozhovorů s českým umělci na Vltavě v Českém rozhlase.

David Šmitmajer (*1986 Strakonice). Nyní žije v Praze a je zaneprázdněn vlastním hudebním vydavatelstvím ASCARID records. Podílí se na různých hudebně experimentálních projektech. Bojuje skromnými prostředky o záchranu analogového zvukového media MC kazety v Čechách - Headless Duplicated Tapes. Vzdělání: 2009 - dosud FAMU v Praze, obor Centrum audiovizuální studia, 2008 semestrální stáž ve Velké Británii, Nottingham Trent University, obor Photography, 2005 - 2009 FMK UTB ve Zlíně, obor Reklamní fotografie, dokončil bakalářský stupeň.

Žádné komentáře:

Okomentovat