úterý 1. ledna 2013

LHAL, KRADL, DEFRAUDOVAL

LHAL, KRADL, DEFRAUDOVAL

Srdečně zveme na novinářský workshop s Václavem Koblencem. Na začátku nám VK představí kauzy na kterých jako novinář pracoval. Pak budeme společně hledat strakonická témata, která se dotýkají kultury, architektury, umění nebo veřejného prostoru a které nás pálí nebo jim nerozumíte a chtěli bychom se se o nich něco dozvědět a napsat o tom. Rozhodneme se pro jedno nebo několik z nich a budeme pátrat. První den elektronicky a případně přes naše osobní kontakty. Povíme si o tom na co, jak a koho se ptát.
Druhý díl workshopu proběhne během následujících čtrnácti dnů. Během té doby budeme moci na tématu pracovat samostatně nebo ve skupině. Zjišťovat informace, ptát se, hledat motivy a vztahy. V druhém dni se pokusíme dohledat co jsme zapomněli a spolu s VK najdeme odpovídající způsob jak psát. Články rádi zveřejníme ať už na našem blogu nebo v připravovaných novinách Oživme si Strakonice. Rovněž domlouváme možnost zveřejnění v některém ze strakonických periodik.
Neděle, 6.1. od 10.00 nad kavárnou Moiry. Workshop je zdarma, pro mladé i zralé. Svou účast prosím potvrďte na tomto mailu, přidejte prosím Váš věk, telefonní číslo a případně téma které Vás zajímá. Kapatcita workshopu je omezená. 
Doporučujeme s sebou papír a tužku, případně notebook, telefon, fotoaparát, diktafon. Pokud najdete chvilku, zamyslete se dopředu nad tématy, případně si přineste sebou materiály.
Workshop proběhne ve dvou dnech, druhý termín si dohodneme s účastníky v neděli, s ohledem na témata, která vybereme ke zpracování. 
Václav Koblenc (* 1978 v Ústí nad Labem)novinář a překladatel. Od roku 1996 studium francouzského a německého jazyka na Pedagogické Fakultě Jihočeské univerzity. Od 2004 do 2005 redaktor denního zpravodajství v Denících Bohemia. Od 2005 do 2008 redaktor, editor a zástupce vedoucího redakce MF Dnes, jižní Čechy. Od 2008 do 2009 externí spolupracovník on-line deníku Týden.cz. V současnosti působí jako redaktor a editor v Českobudějovickém deníku. Ve své práci se zaměřuje na ožehavá témata z oblasti kultury. Kupříkladu se věnoval kauze s bývalým ředitelem Alšovy jihočeské galerie nebo českokrumlovskému případu, kdy Egon Schiele Art Centru hrozila obří pokuta za to, že umělci oblepili svými díly fasádu.
Další info o Oživme si Strakonice a ostatních workshopech v přílohách. Prozatím proběhl worskhop o johanitské komendě s Hynkem Látalem a o textilácích a rytířích s Karlem Skalickým.
Připomínáme:
Workshop Romana Štětiny už v pátek 11.1. 2013!!!! V příloze bližší podrobnosti.
Pokud se Vám náš plakát líbí, vytiskněte ho a vylepte v předsíni nebo tam, kde ho uvidí víc lidí. Děkujeme.
Je ve Strakonicích stavba, která tu zbytečně stojí anebo stavba, která se má stavět a vy nechápete k čemu bude dobrá?
Těšíme se.
Za Oživme si Strakonice srdečně zvou Aneta Brejchová, Soňa Nováková a Jan Freiberg.
www.ozivmesistrakonice.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat